March 04, 2011

Hva er det farligste tilsetningsstoffet i mat?

En ny studie konkluderer med at det kunne være negative konsekvenser forbundet med kunstig sukker erstatter - inkludert en mye høyere risiko for slag

"Forskerne brukte frivillige deltakere til å undersøke forhold knyttet til hjerneslag og hjerteinfarkt. 900 deltakerne sa de ikke drakk sukkerfri brus, og ca 160 sa at de drakk mer enn en sukkerfri brus hver dag."

Langsiktige og Akutte bivirkninger av Aspartam

Akutte reaksjoner etter aspartam inntak, som rapportert til FDA, inkluderer:
  • Hodepine / migrene
  • Kvalme
  • Smerter i mageregionen
  • Fatigue (blokker tilstrekkelig glukose fra hjernen)
  • Søvnproblemer
  • Synsproblemer
  • Angst angrep
  • Depresjon
  • Astma / tetthet i brystet.

Studier har også knyttet aspartam forbruk til et bredt spekter av helseproblemer , inkludert men ikke begrenset til:

  • Følelsesmessige forstyrrelser
  • Epilepsi / kramper
  • Fibromyalgi, og kronisk utmattelsessyndrom
  • Parkinsons sykdom
  • Hukommelsestap, og Alzheimers sykdom
  • Kreft
  • For tidlig fødsel , og fødselsskader
Gravide må være spesielt oppmerksom

Gravide kvinner har særlig behov for å passe seg for drikkevarer og mat med kunstig søtning. Det kan ha en negativ effekt ikke bare på moren, men også på det ufødte barnet.



Nyere publiserte studier på helseeffekter av aspartam viste at daglig inntak av kunstig søtet brus kan øke risikoen for tidlig fødsel med så mye som 78 prosent!

Som svar på disse urovekkende funnene råder en del offentlige britiske helse-eksperter gravide kvinner til å unngå mat og drikke som inneholder aspartam, for å beskytte sine ufødte barn mot tidlig fødsel som utsetter barnet for en rekke helsemessige risikoer, for ikke å nevne svimlende helsetjeneste kostnader.

Forskerne fant at gravide kvinner som drakk:

I gjennomsnitt bare en diett brus per dag økte risikoen for fødsel før den 37. uken med 38 prosent. Fire eller flere sukkerfri brus om dagen økte risikoen for prematur fødsel med 78 prosent.

Ingen kobling ble funnet mellom sukkerholdige drikkevarer og tidlig fødsel.
Hvis du er gravid, eller planlegger en graviditet, bør du vurdere å unngå alle kilder til aspartam og andre kunstige søtstoffer og hvis du kjenner noen som er gravid, bør du vurdere å dele denne informasjonen med dem.

Hva gjør Aspartam så farlig?

Aspartam består av :
  • Fenylalanin: 50 prosent
  • Metanol: 10 prosent som er dannet fra å bryte bindingen av asparaginsyre og pheylalanine.
Hver av disse er alene helsefarlig. I tillegg dannes diketopiperazine (DKP) som et biprodukt av aspartam og stoffskiftet i kroppen din. DKP kan forårsake hjernesvulster.
 
De som forsvarer aspartam argumenterer for at fenylalanin og asparaginsyre er en ufarlig og naturlig del av kostholdet ditt. Faktisk, kan begge disse aminosyrene finnes i de fleste proteinet i maten du spiser. Imidlertid kan fenylalanin og asparaginsyre bare bli vurdert naturlige og ufarlige når de blir konsumert i kombinasjon med andre aminosyrer i riktig forholdstall og ikke som isolerte aminosyrer.

Når de er fortært som frie aminosyrer og ikke som en del av mat, får det sentrale nervesystemet unormalt høye konsentrasjoner som forårsaker overdreven avfyring av hjernens nerveceller med potensiell celledød.

Dette konseptet kalles "excitotoxicity" av Dr. Russell Blaylock, en fremtredende nevrokirurg.

Det finnes nesten 500 vitenskapelige referanser som viser hvor mye frie eksitatoriske aminosyrer, slik som asparaginsyre og glutaminsyre (om lag 99 prosent av MSG er glutaminsyre) i mat forårsaker alvorlige kroniske nevrologiske lidelser og mange andre akutte symptomer.

I forbindelse med farene ved aspartam under svangerskapet, er det viktig å vite at blod-hjerne barrieren, som normalt beskytter hjernen fra overflødig glutamat og aspartat (samt andre giftstoffer), ikke er fullt utviklet i hos foster og barn. Risikoen betydelig større i løpet av disse periodene av livet.

Andre høyrisikokategorier omfatter eldre, og de med kroniske helseproblemer.

No comments:

Post a Comment